Alla inlägg under maj 2007

Av K. - 13 maj 2007 00:25

Ja fy för sören! Snälla östländer, rösta inte på landet, utan på låten! Sverige var ju inte bland de 20 sämsta, utan bland de 5 bästa ikväll! Och Ukraina?! Snälla, vad är det för fel på människor?! Tvåa? Aldrig i livet! Serbien, etta?! Neeej!

Dock var det rätt att Irland kom sist, de skulle inte ens fått ett poäng, tillsammans med Storbritannien.

När jag tänker efter, var där inte många bra låtar iår. Hoppas på förbättring de nästkommande åren.

Undrar om inte Måns hade varit bättre?

Tack för sällskapet herr Wall och Malte!

Av K. - 12 maj 2007 20:02

Ikväll är det schlager för hela slanten. Skulle blivit utgång med Ida och Jocke, men dels så ville inte Jocke ut, dels la min rygg av efter jag kommit hem från jobbet. Så jag har legat på golvet ett tag för att rätta ut den. Är fortfarande lite öm, men det går nog över!

Så ikväll skulle jag haft en skön hemmakväll med lite jordgubbar, men så ringer herr Wall och förstör den genom att säga att han och Malte kommer och håller mig sällskap med snacks och dricka!

Så jag sitter och väntar på att dom ska komma.

Imorgon ska jag upp och jobba igen, hoppas inte att min rygg dör igen! Sen på kvällen händer nog inte allt för mycket. Ska övertala mamma att jag ska få övningsköra en stund. Säkert inga problem.

Nää, om jag ska ta och hämta glas och grejer!

Ciao!

Av K. - 11 maj 2007 19:17

Följande text är tagen från gratis-tidningen Punkt SE. Den bjöd mig på ett gott skratt på tåget i morse.

------------------------------------
Jaha, här har jag gått och blivit företagare. Jag ska inte tråka er med detaljerna, men jag vill berätta om ett viktigt möte jag satt i häromdagen med en ny partner i företaget. Vi satt och dividerade och använde avancerad terminologi, som om vi ville bräcka varandra i svåra ord.
  Och plötsligt säger den här killen, med gravallvarlig uppsyn: ”Det är viktigt att det inte blir någon pajaskastning i samband med att vi skickar ut pressmeddelandet.

Och jag tänker och tänker. Pajaskastning. Den här mannen sitter med skrynkelpanna och säger att han inte vill att det kastas pajasar, clowner om ni så vill, i samband med ett utskick. Och plötsligt visualiserar jag hur jag och han står där och kastar cirkusclowner på varandra och de här pajasarna flyger i luften och landar lite här och var runt omkring oss.
  Clownerna skriker och tjoar och förfasas över de farliga luftturerna, men kan ingenting göra åt saken, för vi bara kastar och kastar dem. Jag kan inte låta bli att skratta åt denna inre syn.
  Mannen menade naturligtvis ”pajkastning”. Han ville inte se någon pajkastning. Men den där ljuvliga felsägningen höll mig på gott humör i flera timmar.

  Det är alltid roligt när folk säger fel på det där omedvetet roliga sättet.
  Jag minns en kompis som en gång skulle uttrycka sin avsky mot politiker, och sa att ”det de håller på med är bara ett spel för gallerian”. Han menade ”spel för galleriet”, men sa spel för gallerian. 
  Jag kan se hur politikerna står där utanför någon galleria där de både har McDonalds och JC och Åhléns och spelar någon typ av instrument. Och det spritter i mig av den finaste glädje.

  Eller en annan kille, som vid ett tillfälle sa: ”Det här var ju verkligen en tolk i glädjebägaren” istället för ”smolk i glädjebägaren". Stackars tolk, tänker jag, där ligger han och plaskar runt i en glädjebägare och kommer inte upp. Det enda han vill är ju att byta om till torra kläder och börja översätta igen.

  Jag skulle kunna berätta ytterligare ett exempel på en sådan dum-rolig felsägning, den här gången av min egen bror Calle. Men jag vet inte om jag vågar berätta vad han sa, för han har förbjudit mig att någonsin föra det vidare.
  Om jag berättade det så skulle det nog plötsligt ligga en sardin på stämningen under nästa familjemiddag. En jättesardin, som ligger som ett stort, klibbigt, fjälligt lock över atmosfären.
  Och det vill jag inte utsätta mig för.

Av: Alex Schulman för Punkt SE.

Av K. - 11 maj 2007 18:19

Så, då har jag gjort mig i ordning för lite party (blir en lugn kväll eftersom jag ska jobba imorgon). Är ännu ett tag tills herr Wall hör av sig, så jag tänkte passa på att skriva lite blogg.

Var enormt skönt att sova 1½ timme innan, sov som en stock! Om det inte hade varit för att den förbannade telefonen hade ringt ungefär femti-elva gånger hade jag sovit dubbelt så skönt!

Imorgon är det som sagt jobb som gäller, sen ska jag till Ida och Jocke för en Schlagerkväll. Heja, heja Sverige!

Söndag är det jobb igen, sen sova hela, hela, hela natten. We like it!

Har inte mycket mer på hjärtat just nu!
Ciao!

Av K. - 11 maj 2007 13:36

Have your nails scratch the deepest?
Have you broken skin this time?
Made your mark and took me deeper
As you drown me with your eyes
Held my hand, over your mouth
As you scream at me to feel
Felt my scars with understanding,
I can't promise anything

Can you tell, that I pick my poison well?
That I have no more to sell to you?

Is it really that important that I settle down?
Does it really even matter that I have my doubts?
I search for the one who bleeds,
I reach for the one who bleeds


I forget to dream in color
I am better off alone
Honest hearts are undercover
We are shadows on our own
We lose ourselves in open waters
Always swimming back to shore
My addictions have no boundaries
Now I'm crying out for more

Can you tell, that I pick my poison well?
That I have no more to sell to you?

Is it really that important that I settle down?
Does it really even matter that I have my doubts?
I search for the one who bleeds,
I reach for the one who bleeds like me

I have my doubts
I have my doubts and so does everybody else

So help me take this all way
You gotta help me take this all the way
Please help me take this all the way
And bleed like me

Is it really that important that I settle down?
Does it really even matter that I have my doubts?
I search for the one who bleeds,
I reach for the one who bleeds
I reach for, I reach for, I reach for, I reach for,
I reach for the one who bleeds like me


Trapt - Bleed like me.

Av K. - 11 maj 2007 13:20

Igår var det Melodifestival-kval som visades på TV, och vilken skandal det blev! Alla de ordentligt KASSA låtarna gick vidare, sluta rösta på grannarna och rösta på låten! Cypern, Andorra, Estland och Nederländerna är länder som skulle gått vidare! Men icke!

Iallafall. Herr Wall höll mig sällskap igår, och vi åt en massa chips och Tutti Frutti godis som han köpte på Statoil innan han kom till mig (You know me too well, Sugarpie). Vi gick och la oss och låg och pratade halva natten om allt och ingenting.

Sen skulle jag upp super duper tidigt för att övningsköra på körskolan. Det gick super bra idag, och han har godkänt mig nu på alla momenten. Jag är snabblärd säger han. Så jag har bokat halkan nu också. Underbart att få det gjort.

När jag kom hem var fortfarande herr Wall här, vi kramade om varandra och sen körde han iväg till jobbet och jag tvingade på mamma att jag skulle få övningsköra. Så vi körde först till Strövelstorp för att tanka, och sen till grannbyn för mamma skulle posta något, och sen till Väla för att jag skulle köpa sprit till mig och herr Wall för ikväll. Jag och mamma passade på att fika lite, och sen körde vi hem igen. Mamma sa att jag måste köra med pappa, för hon är riktigt stolt över hur bra jag kör! Skönt att hon känner sig säker med mig vid ratten iallafall!

Och nu sitter jag då här.

Ska snart lägga mig och vila en stund. Är så sliten efter att ha varit tvungen att gå upp kvart över fem! (Fast det slutade med att jag la mig igen till klockan 6 efter jag duschat, blev nästan försenad). Sen ikväll är det lite fest hos herr Walls arbetskamrat. Ska säkert bli trevligt.

Imorgon ska jag jobba, sen utgång med Ida och Jocke.
Söndag jobba.
Och sen är det ny vecka igen! Herrejesus!

Time for some nap!
Ciao!

Av K. - 10 maj 2007 19:27

Traditionell kapitalism: Du har två kor. Du säljer den ena och köper en tjur. Hjorden förökar sig och ekonomin växer. Du säljer dem och kan pensionera dig på inkomsten.

Ett amerikanskt företag: Du har två kor. Du säljer en och tvingar den andra att producera lika mycket mjölk som fyra kor. Du blir överraskad när den dör.

Ett franskt företag: Du har två kor. Du strejkar för att få tre kor.

Ett japanskt företag: Du har två kor. Du gör om dem till en tiondel av en vanlig kos storlek som producerar tjugo gånger mer mjölk. Sen skapar du en smart k-serie som du kallar för Kokimon och marknadsför över hela världen.

Ett brittiskt företag: Du har två kor. Båda är galna.

Ett italienskt företag: Du har två kor. Men du vet inte var de är. Du tar lunchrast.

Ett grekiskt företag: Du har två kor. Du säljer dom till en turist - Special price for you, my friend. Two for one.

Ett kinesiskt företag: Du har två ko. Du har 300 personer som mjölkar dem. Du deklarerar att du har full sysselsättning, hög avkastning och arresterar journalisten som skriver om hur mycket det handlar om i verkligheten.

Ett ryskt företag: Du har två kor. Du räknar dem och får det till 5 kor. Du räknar dem igen och får det till 42 kor. Du räknar dom än en gång och får det till 12 kor. Du slutar räkna och öppnar ännu en flaska med vodka.

Ett vitryskt företag: Du har två kor. De besegrar Sverige i ishockey.

Ett finskt företag: Du har två kor. Du bhuder dina kor på Koskenkorva och säljer sedan mjölken som Mumin-Baileys.

Ett schweiziskt företag: Du har 5000 kor, varav ingen tillhör dig. Du tar betalt för att förvara dem åt andra.

Ett irländskt företag: Du har två kor. Sure, that´s grand. Du ordnar en fest för att fira.

Ett svenskt företag: Du har två kor. Du får bidrag från EU för att inte mjölka dem. Du köper två kor till och får ännu mer bidrag.

Av K. - 10 maj 2007 15:18

Nu har jag just kommit hem från skolan och min övningskörning. Det gick väldigt bra idag tycker jag! Några småsaker att rätta till bara, men annars var nästan allting helt okej!

Det regnade under hela min övningskörning, men nemas problemas. Dock är jag lite kall om mina små fötter, men det blir bra igen med raggsockar!

Ja, jag är hemma iallafal. Och jag ska ringa jobbet för dom har satt ett pass på mig på en dag som jag sagt att jag inte kan jobba, så jag får ringa och gnälla lite. Säkert inga problem. Sen ska jag ringa min frisör och boka tid, nu ska jag bli blond! (Inte vit-bimbo-blond, utan mer ljust fast med lite mörkare inslag här och var, härlig somrig). Sen ska jag räkna en massa matte och skriva mitt veckobrev till Åsa. Lite att göra med andra ord!

Nä, dax att börja!
Ciao!

Ovido - Quiz & Flashcards